Connecticut ja Koillis tulee tilkkutäkki väri syksyllä, kun lehdet puiden muuttuvat vihreästä kirkkaisiin sävyjä punainen, keltainen ja oranssi. Tänä vuonna niitä samoja värejä on odotettavissa, mutta ei aivan siihen aikaan, kun niiden pitäisi saapua.

AccuWeatherin vuoden 2021 syyslehtiennusteen mukaan Koillismaalla voidaan odottaa tällä kaudella ”elinvoimaisia näyttöjä”, vaikka joillakin alueilla nähdään ”näyttävämpiä värejä.”AccuWeatherin johtava pitkän matkan ennustaja Paul Pastelok kuitenkin totesi tiedotteessa, että alueen lehdet eivät välttämättä muutu tyypillisessä aikataulussaan. Loppukesän aikana kertyneet sademäärät saattavat myös tuottaa paikasta riippuen vaihtelevia tuloksia lehtien värin kirkkauden suhteen.

Jos Syyskuu pysyy kuivempana kuin pari edellistä kuukautta, tiedotteen mukaan eteläisen Uuden-Englannin alueella voisi olla” erinomaiset olosuhteet ” nähdä elinvoimaisia syyslehtisiä. Tällaiset olosuhteet saattavat kuitenkin olla ”hakuammuntaa” lehvästön ennusteen mukaan sen ansiosta, että ”Ennätyssade, jonka Ida purki Pennsylvanian, New Jerseyn ja eteläisen Uuden-Englannin ylle syyskuun alun tienoilla kesän jälkipuoliskon tuotua mukanaan selvästi tavanomaista suuremmat sademäärät.”

Ja jos Connecticutin viime kuukausien aikana saamasta runsaasta sateesta on mitään viitteitä, nämä rohkeat väriennusteet saattavat AccuWeatherin ennusteen mukaan osua tiesulkuun.

”Jos tuulinen trooppinen järjestelmä osuisi alueelle juuri niihin aikoihin, jolloin lehtien odotetaan saavuttavan huippunsa”, Pastelok varoitti, ” lehdet voitaisiin lennättää pois puista ennen kuin asukkaat ja matkailijat ehtisivät kylpeä värikkäissä maisemissa.”

Liittyvä: tässä kun voit odottaa syksyllä lehdet Connecticut tänä vuonna

Connecticutin Energia-ja Ympäristönsuojeluministeriön Mediasuhdepäällikkö Will Healeyllä oli samankaltainen ennuste elokuussa. Healeyn mukaan lehdet pysyisivät vihreinä pidempään tänä vuonna keskilämpötilojen piikin sekä runsaiden sateiden vuoksi. Healey kertoi Hearst Connecticut, että lehdet Connecticut jälleen huippu noin puolivälissä-to-lokakuun lopulla.

”Viime vuosi oli paha kuivuusvuosi ja tänä vuonna meillä on ollut aika vähän sateita, joilla on rooli lehvästön esityksessä”, Healey sanoi.

Pastelok totesi myös, että joillain alueilla koillisessa nähdään tänä syksynä” suuria värejä”, mutta ne saattavat ilmaantua ” noin viikon tai kaksi jäljessä tyypillisestä syyslehtien huipusta leudon sään vuoksi.”Sellaiset paikat kuin Vermont, New Hampshire ja New Yorkin osavaltion pohjoisosa saattavat nähdä syksyn huippuvärit vasta lokakuun toisella viikolla verrattuna tyypilliseen syyskuun lopun huippuunsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *