Äiti ja tytär bison löytävät uuden kodin Beardsleyn eläintarhasta
Se on monien villieläinten asukkaiden koti, ja nyt se on toivottanut tervetulleeksi uuden perheen. Bridgeportin Beardsleyn eläintarha on tiedotteen mukaan hyväksynyt kaksi Amerikanbiisonia 350 eläimensä joukkoon. Uudet asukkaat ovat äiti ja tytär kaksikko Roerin Zoofarista Virginiasta: 6-vuotias Clara ja tämän vuoden ikäinen tytär Eleanor.

Amerikkalainen biisoni liittyi valkopäämerikotkaan vuonna 2016 yhtenä Yhdysvaltain virallisista kansallisista symboleista, mukaan National Parks Service, sekä Yhdysvaltain ensimmäinen kansallinen nisäkäs.Beardsley Zoon mukaan peto oli niukka 1800-luvun lopulla elinympäristöjen tuhoutumisen ja metsästyksen takia, mutta Bronxin eläintarhan vuoden 1905 jalostusohjelma vakiinnutti tarpeeksi biisonia pienelle laumalle kahdeksan vuotta myöhemmin, tasoittaen tietä kaikille 50 osavaltiolle, jotta biisonit voisivat olla tänään kotona.

 

Eläintarhan johtaja Gregg Dancho sanoi lausunnossaan, että Clara ja Eleanor liittyvät pitkään sukuun rakastettuja biisoneita.

”Biisoneilla on ollut paikka Connecticutin Beardsleyn eläintarhassa jo monta vuotta”, hän totesi. ”Kaksi viimeistä biisoniamme, Dakota ja Sweetpea, olivat rakastettu pari, joka menehtyi äärimmäiseen vanhuuteen viime vuosina. Olemme iloisia saadessamme toivottaa tämän ikonisen amerikkalaisen lajin takaisin.”

Biisonit eivät ole ainoita eläimiä, jotka muuttavat eläintarhaan. Kaksi dexter-lehmää nimeltä Bridie ja Moo Moo Rose sekä musta ja kulta-ulvoja-apina nimeltä Ella ja Lina liittyvät myös Noble Avenuen eläintarhaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *