Jeff Schmidtin puhe brisketin tekemisestä on kuin kuuntelisi kirjailijaa, joka kamppailee oikean sanan löytämiseksi, tai taiteilijaa, joka on pakkomielteinen värisävyistä.

Pitmestari ja Waterburyn jälkiviisas BBQ: n omistaja aloittaa laadukkaasta lihasta. Hän käyttää vain priimaa – laatua, jossa on eniten marmorointia-ei koskaan valita tai valita. Sen jälkeen hän trimmaa lihan makujen parantamiseksi hitaan kypsennyksen aikana. Hän pääsee töihin aamuneljältä aloittaakseen 12-14 tuntia kestävän rintapolttoprosessin. Sen pitkän kokkauksen aikana on niin paljon, mikä voi mennä pieleen ja niin monta muuttujaa mietittäväksi, Schmidt sanoo. ”Sää vaikuttaa asiaan”, hän sanoo. ”Jos sataa tai on aurinkoista, tai on kuuma, on kylmä, kun tuuli puhaltaa tietyllä tavalla — kun kokkaa elävällä tulella, ne ovat tekijöitä.

”Teen hyvää rintalihaa”, hän lisää, ” mutta uskon silti voivani parantaa sitä joka kerta. Etsin yhä sitä täydellistä kokkia.”

 

Schmidtin pyrkimys — ja se on todellakin sitä-grillauksen täydellisyyteen on johtanut joihinkin parhaista grilleistä, joita valtiolla on tarjota. Sijaitsee aivan valtatie 8: n varrella ja iskuetäisyydellä I-84, jälkiviisaus pitäisi olla paikka grillifanien ämpärilistoilla. Viime lokakuussa avattu ravintola tarjoilee Schmidtin mukaan ”uuden koulun grilliruokaa”, joka ei valitse alueellista tyyliä, vaan on uskollisuutensa velkaa pelkälle maulle.

Löysin tämän tyylin vahvuudet taannoisella reissulla. Se naudanrinta oli mureaa ja mehukasta, ja siinä oli haluamaasi lusikallista hyvyyttä. Se tuli osana valikoituja lihalautanen, joka oli niin kaunis lautasellinen grilli kuin olen koskaan nähnyt, ja myös esillä pulled pork, palanut päät ja kylkiluut, ja oli painollinen suolakurkkua, vesimeloni ja marinoitua sipulia. ”Ihmiset syövät silmillään”, Schmidt kertoo laatan suunnittelusta. ”Eri värit ja kaikki leikkivät yhdessä. Se on kokemus sinänsä, kun se osuu pöytään.”

Hedelmät ja suolakurkut toimivat myös erinomaisina makuaistin puhdistajina.

Tarjolla on myös sisäsiistimakkaraa, tahmeaa possunkylkeä, kanansiipiä ja valikoima voileipiä, ja kaikki ovat saatavilla syötäväksi ja noutoruoaksi. Vaikka ruoka sopii hyvin noutoruoaksi, on syitä jäädä. Ravintola sijaitsee entisessä kuppilassa ja sen sisustus on viihtyisä. Mutta todellinen tähti on ulkotila, jossa on kuva-Täydellinen, olut-puutarha tunnelma piknik-pöydät, pelejä kuten cornhole ja puinen baari.

Juomista puheen ollen, ravintolan olutlista on toinen vahvuus. Schmidt on jo pitkään ollut käsityöläisoluiden tuntija, ja se näkyy ravintolan hyvin kuratoidussa valikoimassa Connecticut-panimoilta. Jälkiviisas BBQ järjestää usein mobiilitapahtumia panimoissa ja poltti Spelttimaltaita Kent Falls Brewing Co: lle.limited release lager, Besmoke. ”Olut ja grilli ovat jotain, joka sopii hyvin yhteen”, Schmidt sanoo.

Lihojen lisäksi kyljet ja kasvikset erottuvat jälkikäteen. ”Jos todella etsii grillin määritelmää, se tarkoittaa vain tulella kypsennystä; se on grillin raaka määritelmä”, Schmidt sanoo. ”Voit polttaa vihanneksia, voit polttaa hedelmiä, voit polttaa mitä haluat. Tarjolla on esimerkiksi palanutta kukkakaalia ja muita grillattuja kasviksia. Voittajia ovat myös kyljet, kuten kaalisalaatti, makaroni-juusto ja perunasalaatti.

Schmidtin intohimo grillaamiseen on roihunnut jo kuutisen vuotta. Ravintola — alan veteraani — hänen äitinsä omistaa @ The Cornerin Litchfieldissä ja Black Rock Tavernin Thomastonissa-aloitti grillaamisen harrastuksena, mutta tulella kokkaaminen kasvoi pian pakkomielteeksi. Hän korvasi alkuperäisen takapihapolttajansa isommalla, ammattimaisemmalla yksiköllä, joka puolestaan korvattiin vielä suuremmalla ja paremmalla tupakoijalla. Hän teki retkiä etelään ottamaan kursseja ja maistella kuuluisia grillipaikkoja. Lopulta hän huomasi käyttävänsä liikaa aikaa grillaamiseen ollakseen ryhtymättä ammattilaiseksi. ”Jos sitä haluaa tehdä koko ajan, siihen on tietysti sitouduttava; ei voi oikein saada toista työtä ja tehdä sitä”, hän sanoo. ”Lopulta ajattelin:’ minun täytyy tehdä päätös, haluanko tehdä tästä elämäni vai en.’ ”

Schmidt päätti tehdä grillaamisesta elämänsä, mutta hän varoittaa, ettei pitimestarin elämä ole kaikkia varten. Aloitettuaan paistamisen aamuneljältä hän lähtee joskus ravintolasta vasta keskiyöllä. Polttajaa ruokkiva tuli ei sammu koskaan, eikä raha ole sitä, mitä luullaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *