Se on edustuksen, taiteen ja sen luojien juhla, ja se palaa New Haveniin toiseen vuosittaiseen tapahtumaansa. Black Havenin elokuvajuhlat sijoittuvat syyskuulle. 18 Dixwell Plazalla New Havenissa ja kello 19 alkaen festivaali esittelee paikallisten mustien elokuvantekijöiden luomia lyhytelokuvia.

Black Havenin perustaja ja toiminnanjohtaja Salwa Abdussabur sanoi sähköpostissa, että festivaali on ” Black Havenin vision täyttymys yhteistyötilasta, jossa mustaa taidetta tuetaan, rahoitetaan, nähdään, juhlitaan ja pidetään sen ansaitsemalla statuksella.”

 

Black Havenin johtavan festivaalin kuraattorin ja luovan kumppanin Isaiah Edwardsin mukaan festivaalin on tarkoitus olla myös foorumi mustille taiteilijoille verkostoitua ja tuoda esiin työtään.

”Halusimme luoda turvallisen tilan, jossa mustat taiteilijat voisivat esitellä töitään ja olla yhteydessä yhteisönä”, hän sanoi sähköpostissa ja lisäsi uskovansa, että mustat luovat ovat pitkään olleet” tukahduttavia[d] ”ja heidän tarinansa” tukahduttavat[d].”

Tämän vuoden esillä taiteilijoita ovat Brennan Maine, multimedia taiteilija keskittyy laittaa luonnon digitaaliseen tilaan; Gerald Lovelace, koreografi, kuvaaja, valokuvaaja ja luova johtaja Meriden; Karl D. Gray, Jr., taiteilija, joka käyttää valokuvausta, runoutta ja elokuvantekoa; Jeffrey Dobbs, UConn valmistunut 3D animaatio keskittyä; ja Kolton Harris, monitieteinen taiteilija, joka on ohjelmapäällikkö CT Office of Arts.

Abdussabur ja Edwards totesivat, että läsnäolijat voivat odottaa ”raakoja tunteita ja yhteisöllistä itsereflektiota” tämän vuoden näyttelijöiden teoksista ja nähdä taidetta valtavirran tuolla puolen.

”Toivomme, että osallistujat ottavat pois sen tosiasian, että ruohonjuuritason yhteisöllinen taide on aivan yhtä pätevää kuin elitistisistä instituutioista tuleva taide”, Abdussabur sanoi. ”Haluamme jatkossakin rakentaa mustille taiteilijoille mahdollisuuksia esitellä töitään ennennäkemättömällä tavalla.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *