”Saw”,” Insidious ”ja” Conjuring ” – elokuvasarjan myötä James Wan on toimittanut tasaisen virran kauhuelokuvia. Käsikirjoittaja Akela Cooperin ja hänen vaimonsa, näyttelijä Ingrid Bisun kanssa hän on sepittänyt kaukaa haetun, mutta tyylikkäästi schlockyn tarinan.

Seattleen sijoittuva juoni pyörii haavoittuvan nuoren naisen, Madison Mitchellin (Annabelle Wallis) ympärillä, joka on saanut useita keskenmenoja ja on nyt jälleen raskaana, kun hänen pahoinpitelevä miehensä Derek (Jake Abel) hakkaa häntä lyöden päänsä makuuhuoneen seinään niin pahasti, että takaraivo on veressä.

Tämän jälkeen tunkeilija tappaa hänet, ja järkyttynyt Madison herää sairaalassa menetettyään vauvansa. Pian palattuaan kaksikerroksiseen viktoriaaniseen kotiinsa Madison alkaa kokea hirvittäviä ”näkyjä”, joissa sama tunnistamaton tunkeilija tappaa raa ’ asti muita ihmisiä kultaista tikaria heilutellen.

Antaumuksellisen siskonsa Sydneyn (Maddie Hasson) lohduttamana hämmentynyt Madison yrittää selittää kokemaansa epäileville murhaetsiville (George Young, Michole Briana White).

Samaan aikaan Madison saa salaperäisiä psyykkisiä viestejä karmivalta olennolta, joka kutsuu itseään Gabrieliksi, joka oli hänen lapsuuden mielikuvitusystävänsä nimi. Gabrielin ilmaantuminen avaa muistoja mielisairaalasta, jota hän on salannut vuosia.

Vaikka paljon cringy, campy toiminta rajautuu naurettava, elokuvantekijä James Wan tarjoaa outo, täysin yllättävä kierre, loppuratkaisu, joka rytmittää Joseph Bisharan pahaenteinen pisteet.

Mainospuheissa Wan viittaa tähän otteeseensa Dario Argenton, Mario Bavan, Lucio Fulcin ja Sergio Martinon kiehtovista alalajeista ”Giallo”, jotka olivat suosittuja Italiassa 60-ja 70-luvuilla.

Tiedoksi: Seattlen Metro on todellinen kiertue, joka on avoin yleisölle.

Granger-asteikolla 1-10 ”maligni” on aavemainen, synkkä, yliluonnollinen 6, jota soitetaan teattereissa ja striimataan hbomax-kanavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *