GREENWICH – muutama vuosi sitten, perustaja Westport-pohjainen Bridgewater Associates, maailman suurin hedge-rahasto johtaja, kirjoitti nro 1 bestseller selittää periaatteita, jotka ohjaavat häntä liiketoiminnan ja muita harrastuksia.

Nyt COVID-19-pandemian keskellä Greenwichin asukas Ray Dalio sanoi miettineensä ja kirjoittaneensa ohjeista, joita tarvitaan vastatakseen maailmaan, joka painii pahimman kansanterveyskriisin kanssa 100 vuoteen, mutta kamppailee myös massiivisten poliittisten ja taloudellisten häiriöiden kanssa.

Dalio kertoi tiistaiaamuna Greenwichin talousfoorumin 2021 avajaistilaisuudessa monia näistä oivalluksista — muun muassa otteestaan Yhdysvaltain ja Kiinan kiristyviin suhteisiin ja uskostaan monipuoliseen sijoitusstrategiaan. Waterfront Delamar-hotellissa järjestettävä konferenssi on yksi maan parhaista kokoontumisista liike-elämälle ja poliittisille johtajille.

”Yhdysvallat ja Kiina ovat klassisessa suurvaltakonfliktissa”, Dalio sanoi haastattelussa Gillian Tettin, yhdysvaltalaisen” Financial Timesin ” toimituskunnan puheenjohtajan ja päätoimittajan kanssa.

”On olemassa viisi erilaista sotaa, eivätkä ne kaikki ammu sotia. On kauppasota, on teknologiasota, on geopoliittinen sota, on pääomasota ja voi olla sotilaallinen sota. Olemme varmasti vaihtelevassa määrin mukana neljässä ensimmäisessä tuollaisessa sodassa”, hän sanoi. ”Ja on hyvä syy olla huolissaan viidennestä sotatyypistä.”

Dalio, joka teki ensimmäisen monista vierailuistaan Kiinassa vuonna 1984, kuvasi ylhäältä alaspäin suuntautuvaa lähestymistapaa maailman väkirikkaimmassa maassa, Kiinan kommunistisen puolueen hallitsemassa valtiossa. Esimerkiksi datan kanssa, hän sanoi, ” he eivät halua yritysten kontrolloivan sitä, he haluavat kontrolloida dataa ja datapolitiikkaa.”

Samalla hän havaitsi yhtäläisyyksiä Yhdysvaltain ja Kiinan välillä. Kommunistisen puolueen hallinnasta huolimatta Kiinan hallitus on jo pitkään hyväksynyt kapitalismin vaikutuksen, Dalio sanoi.

”Deng Xiaoping (edesmennyt Kiinan kommunistisen puolueen johtaja) sanoi,” on loistavaa olla rikas. Hän sanoi: ”ei ole väliä, onko se musta vai valkoinen kissa, kunhan se pyydystää hiiriä.- Niin kauan kuin se toimii.”

”Kapitalismi on ollut paras tapa luoda vaurautta”, Dalio sanoi. ”Mutta se luo vaurautta hyvin epätasaisesti, ja se luo suuria varallisuuseroja. Ja se voi mennä hyvin överiksi, mikä aiheuttaa myös velkakriisejä.”

Dalio, 72, on edelleen yksi merkittävimmistä henkilöistä rahoituspalvelujen kautta roolinsa perustaja, co-chief investment officer ja puheenjohtaja Bridgewater. Firma on maailman suurin hedge-rahasto johtaja, noin $152 miljardia varoja hallinnoidaan, mukaan preqin, toimittaja tietojen ja analytiikan rahoituspalvelualan.

Vastauksena kysymykseen Tett siitä, onko hän odotti Federal Reserve nostaa korkoja ensi vuonna, Dalio sanoi, ” huolimatta kaikki tämä finanssipolitiikan stimulaatiota, siellä tulee olemaan pienempi määrä sitä-joten siellä on finanssipolitiikan jyrkänne, joka tulee ensi vuonna. Mutta inflaatio tulee olemaan paljon korkeammalla tasolla, joten epäilen, että tulee olemaan kapenevaa ja ehkä, En osaa sanoa, onko kyse lievästä koronnostosta.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *