Kylä Wheathampstead on muuttunut dramaattisesti viime vuosisadan, mutta yksi instituutio on pysynyt hyvin paljon ytimessä yhteisöelämän vuosikymmenten-WI.

Vuonna 1921 perustettu Wheathampstead Women ’ s Institute kokoontuu edelleen kuun toisena keskiviikkona kylän keskustassa sijaitsevassa Sima Hallissa.

Maa, jolla hallin katsomo oli ollut laivaston amiraali Walter Talbot Kerrin omistuksessa vuodesta 1907, luovutettiin William Beach Thomasille 26.syyskuuta 1919, ennen kuin se luovutettiin Wiin käyttöön vuonna 1932, ja ensimmäiset tiilet muurattiin Sima-saliin 16. maaliskuuta.

Sitä hoiti johtokuntakomitea, johon kuuluivat Sir William, Paterson, Cobb ja Cory-Wright, sillä ehdolla, että naisten kansallisen liiton perustuslakia ja sääntöjä noudatettiin tiukasti. Niiden tarkoituksena oli ennen kaikkea parantaa ja kehittää maaseudun elinoloja kiinnittäen erityistä huomiota naisten tarpeisiin.

Simasali oli sotaministeriön käytössä vuonna 1942, lastentarhana vuonna 1963 ja moniin muihin ”sosiaalisiin, virkistys-ja opetustarkoituksiin” Sir Thomasin toiveiden mukaisesti. Toistaiseksi näin on edelleen, ja WI hallinnoi hallia paikallisyhteisölle ja vuokraa sitä erilaisiin tapahtumiin.

Halliin on tehty vuosien varrella monia muutoksia, jotta se pysyisi voimassa olevien säädösten mukaisena, kuten vuonna 2019, jolloin se verhottiin UPVC: llä, jotta rakennus kestäisi tuleville sukupolville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *