Päivittäistavarakaupan jättiläinen Stop & Shop yrittää rohkeasti napata markkinaosuutta kilpailijoiltaan viidessä osavaltiossa, muun muassa Connecticutissa: Jos helposti pilaantuva tuote, joka on ostettu jostakin sen myymälästä, ei täytä asiakkaan tuoreus-ja laatustandardeja, he voivat palauttaa sen ja saada kaksinkertaisesti rahansa takaisin.

Stop & Shopin tuoreustakuu kattaa kaupan liha -, äyriäis -, tuote -, meijeri -, leipomo -, kukka-tai herkkuosastolta ostetut helposti pilaantuvat tuotteet.

Gordon Reid, Massachusetts-pohjainen Stop & Shop, jolla on enemmän 400 myymälää viidessä osavaltiossa, mukaan lukien 90 Connecticutissa, sanoi lausunnossaan, että ”haluamme asiakkaidemme ostavan meitä luottavaisesti, ja tämä ohjelma tekee selväksi, kuinka tärkeää meille on, että toimitamme korkeimmat laatuvaatimukset kaikissa myymälöissämme.”

Yhtiön virkailijat eivät vastanneet Hearst Connecticut median tarkkoihin kysymyksiin siitä, miksi Stop & Shop käytti ohjelmaa.

Ohjelma toimii näin:

Helposti pilaantuvaan tuotteeseen tyytymätön asiakas voi palauttaa sen mihin tahansa Stop & Shop-paikkaan, vaikka se ei olisikaan se, josta tuote on alun perin ostettu.

Tuotteen, paketin ja/tai kuitin esittämisen jälkeen Stop & Shop tarjoaa hyvityksiä tiettyjen ohjeiden mukaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *