Kahdeksan vuotta sitten, samaan aikaan kun hänet nimitettiin McCall Center for Behavioral Health-Keskuksen johtajaksi Torringtonissa, hän oli mukana perustamassa Litchfieldin piirikunnan Opiaattityöryhmää. Hän on edelleen ryhmän toinen puheenjohtaja ja toimii myös hallituksen puheenjohtajana Charlotte Hungerford Hospitalissa, joka on osa Hartford HealthCare-terveydenhuoltoa, ja hän on Connecticutin alkoholi-ja Huumepoliittisen neuvoston hoitokomitea.

Jos behavioral health and addiction services Agencyn hallinta maailmanlaajuisessa pandemiassa ei riittänyt, Coutant Skinner on viettänyt viimeiset 18 kuukautta yhdistäen liiketoimintaansa Help Inc., Waterbury-pohjainen tarjoaja, jolla on 34-vuode sairaalahoidon riippuvuudesta toipumislaitos ja mielenterveysryhmäkodit avohoidon ohella. Hän on nyt molempien toiminnanjohtaja, ja osakkuusyhtiöistä tulee yksi ensi vuonna.

”Yhdessä se on kaunis hoidon jatkumo”, hän sanoi.

Coutant Skinner, 52, on Hearst Connecticut Media Top Leader award-voittaja keskikokoisille työnantajille vuoden 2021 Top Workplaces-kilpailussa. Hän liittyi McCall 24 vuotta sitten ennaltaehkäisyn osastolla, tutkinto psykologian ja terapeuttinen virkistys Springfield College. Hän on myös sosiaalityön maisteri ja erikoistunut lasten traumoihin.

Keskustelua on muokattu selkeyden ja pituuden vuoksi.

Ajatteletko työntekijöiden mielenterveyttä, kun johdat ihmisiä mielenterveysyrityksessä?
Tämän pitäisi olla normaali toimintatapa, koska kaikilla on mielenterveys. Historiassamme ei ole koskaan ollut aikaa, jolloin ihmiset voisivat samaistua enemmän siihen, miltä tuntuu olla ahdistunut, – miltä tuntuu olla yksinäinen, masentunut tai täynnä pelkoa, – kun maa on epätasainen jalkojesi alla. Se vaikuttaa henkilöstöön, tuottavuuteen ja ihmissuhteisiin. Ja niin se vain on niin paljon järkeä, että se on ensisijainen asia, että kiinnitämme huomiota, on miten on henkistä hyvinvointia työvoiman? Ja mitä meillä on valvonnan suhteen, jotta voimme tunnistaa jonkun, jolla saattaa olla vaikeuksia? Mitä resursseja meillä sitten on, jotta voimme tukea ihmisiä, jos näemme heidän kärsivän?

Olen että stressi, koska COVID?
Viittasin COVID nimenomaan, koska mielestäni se oli suuri taajuuskorjain meille kaikille, tunnistaa, miltä uneton yö unettoman yön jälkeen tuntuu. Jokainen voisi päästä käsiksi empaattiseen osaan itsestämme ja sanoa, että en voi kuvitella, miten he voisivat elää tämän kanssa koko ajan.

Oletko tarjonnut etäpalveluita pandemiassa?
Meillä on, joten ihmisillä on nyt valinnanvaraa, he pääsevät hoitoon etäterveyden kautta tai henkilökohtaisesti. Se sopii niiden ihmisten ainutlaatuisiin tarpeisiin ja elämään, jotka sanovat: ”tarvitsen apua.’

Siitä voi tulla pysyvämpi toimintatapa.
Niin varmasti.

Ja miten se on vaikuttanut kykyysi johtaa työpaikalla?
Oli aika, jolloin osa avohoitoterapeuteistamme teki työtään omista ruokapöydistään. On olemassa ilmiö nimeltä vicarious trauma, jolle monet ammatit ovat alttiita, mutta varmasti terapeutit, jotka pitävät tilaa ja kuulevat asiakkaidensa sydäntäsärkeviä tarinoita tunti toisensa jälkeen, päivä toisensa jälkeen. Terapeutit selviävät siitä hyvin keskustelemalla ikätovereidensa kanssa. Juotte yhdessä kupin kahvia ja ehkä halaatte kyyneleitä. Ja kun sitä tekee eristyksissä, se on vaikeaa. Joten toimme kaikki takaisin mahdollisimman pian. Suuri osa henkilökunnasta ei koskaan tehnyt töitä kotoa käsin.

Tunsivatko ihmiset olevansa haavoittuvia työskennellessään potilaiden kanssa kasvotusten?
Jotkut tekivät niin. Joillekin ihmisille, sanoisin, että alle kouralliselle, se oli liian riskialtista heille heidän ennestään olemassa olevien olosuhteidensa vuoksi. Mutta pääsimme rokotteeseen hyvin nopeasti ja meillä oli uskomattomia, uskomattomia yhteisökumppaneita, jotka auttoivat meitä riskien lieventämisessä, PPE: ssä ja COVID-testeihin pääsyssä. Teemme kaikkemme auttaaksemme sisarjärjestöjämme ja sitten se varmasti saa vastakaikua meille.

Oliko teillä rokotevaltuutus?
Emme antaneet valtuutusta. Saimme rokotusprosenttimme niin korkeaksi, että emme katsoneet tarvitsevamme mandaattia.

Onko jokin tilanne todella koetellut kykyäsi johtaa?
On niin paljon sydänsuruja itsemurhien ja yliannostusten muodossa ja ihmiset kärsivät, ja minun henkilökuntani on niitä ihmisiä, jotka tulevat auttamaan niitä ihmisiä, jotka kärsivät. Ja mielestäni kun sopivasti juhlimme terveydenhuollon sankareita, meidän on muistettava ihmisiä, jotka pitävät huolta kamppailevien ihmisten hengestä ja mielistä. Äiti, joka menetti poikansa yliannostukseen. Suurin haasteeni johtajana on pitää yhteyttä. kertoa ihmisille, että näen heidät. Sanon suoraan, että rakastan heitä ja tiedän, kuinka paljon he rakastavat työtään. He ovat täysisydämisiä sotureita ja haasteeni on jatkaa näyttäytymistä koko sydämestäni.

Se on varmasti rankkaa sinulle.
Minulle on erittäin tärkeää, että pysyn tasapainossa elämässäni, ja siksi minun on harjoiteltava sitä, mitä saarnaan. Minulla on oltava hyvä itsehoito.

Ovatko työntekijäsi ilmaisseet stressaavansa fuusiosta Help Inc: n kanssa.? Miten olet onnistunut siinä?
Tapa, jolla olemme lähestyneet fuusiota, on se tapa, jolla minä lähestyisin mitä tahansa, eli täysin avoimesti ja valtavasti viestintää. Puhutaan siitä, tuodaan se julki. Pandemian ollessa pahimmillaan nauhoitin videota joka ikinen päivä, 90 päivän ajan. Nyt teen videon joka viikko ja lähetän sen kaikille henkilökunnalle. Osa oli hölmöjä, kuin olisin pukeutunut naurettaviin asuihin ja tanssinut ympäriinsä. Osa oli tosissaan. Jotkut niistä olivat informatiivisia, jotkut vain syvästi henkilökohtaisia, mutta se oli minun tapani pysyä yhteydessä. Perustimme myös virastojen välisiä työryhmiä, joissa oli mukana molempien järjestöjen henkilöstöä.

Miten tasapainoilet luonteesi parantajana, kuuntelijana ja hoivaajana verrattuna tarpeeseen pyörittää miljoonaorganisaatiota?
Rakastan Brene Brownin sitaattia, joka on: ”selvä on kiltti, epäselvä on epäystävällinen. Jos on ongelma, minun on johtajana kohdattava se. Olet selkeä ja kunnioittava. Hoida se rehellisesti. Sitä ei kierretä, vaan nojataan siihen vaikeaan tilanteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *