Unohdetut Suuren sodan sankarit, jotka kaikki asuivat samalla St Albans-kadulla, saavat vihdoin kunnollisen tunnustuksen uhrauksistaan.

King ’ s Road oli yksi suurimmista tappioista toisen maailmansodan, mutta koska se ei ollut osa Abbey seurakunta sillä ei ole muistomerkki.

Viisitoista miestä tältä pikkukadulta menetti henkensä palvellessaan maataan. Nuorin oli 16-vuotias ja vanhin 38-vuotias.

Kolme heistä oli veljeksiä. Heidän ammatteihinsa kuuluivat lehmämies, gorhamburyn kartanon sahaaja, saapastehtaan työntekijä ja puutarhuri. Ainakin kaksi oli käynyt St Michael ’ s Schoolia.

Judy Suttonin ja Helen Littlen uusi kirja ” King ’s Road: for King and Country” kertoo Vihdoin heidän tarinansa tiiviin kuvitetun kadun historian ohella.

Kaikki myyntitulot menevät sotamuistomerkin pystyttämiseen Kuninkaantielle näiden 15 urhean miehen kunniaksi.

Kirja käynnistettiin virallisesti erityisessä seremoniassa, johon osallistuivat asukkaat, St Albansin pormestari Cllr Edgar Hill, ja kansanedustaja Daisy Cooper, jota seurasi esitys ensimmäisen maailmansodan lauluja Kate Lindeman.

Viereiseltä Hill Streetiltä kotoisin olevaa John Molea pyydettiin antamaan kirjaan runoja juhlistaakseen neljän sotilaan elämää, mukaan lukien rumpalipoika Thomas Colemanin, joka oli Kadun nuorin mies, joka ei palannut suuresta sodasta.

Hän sanoi jälkeenpäin: ”oli suuri ilo osallistua tähän erinomaiseen ja tervetulleeseen yhteisölliseen iltapäivään. Olen aina tuntenut kuuluvani paikalliseen yhteisöön,mutta tämä tilaisuus toi minulle selväksi, kuinka läheisiä olemme.”

Paul Hart on sukulainen yksi 15, ja sanoi: ”Kiitos niin paljon kaikille muille mukana järjestämässä tätä tapahtumaa. Meillä oli hauskaa, ja vanhempani nauttivat tavatessaan ihmisiä kadulla ja tavatessaan sukulaisia, muun muassa yhtä serkkua, jota isäni ei ollut koskaan aiemmin tavannut.

”Koko tapahtuma oli niin nautittava ja myös muistamisen ja juhlinnan välinen sävy oli todella hienosti arvosteltu. Odotamme innolla muistomerkin valmistumista.”

Ostaa kopion kirjan Sähköposti [email protected] soita Judy suttonille numeroon 01727 857794 tai kirjoita osoitteeseen 34 King ’ s Road AL3 4TG. Tarjolla on ilmainen paikallinen jakelupalvelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *