Tällä viikolla on julkaistu uusi kirja, joka tutkii 1500-luvun St Albansissa merkittävässä roolissa olleen Tudor-naisen merkittävää elämää.

Mistress of Gorhambury: Lady Anne Bacon, Tudor courtier ja tutkija Deborah Spring on julkaistu ensimmäisenä St Albans and Hertfordshire Architectural and Archaeological Society ’ s Concise Histories-sarjassa.

Lady Anne Bacon oli gorhamburyn kartanon valtiatar St Albansissa vuodesta 1561 kuolemaansa 1610 saakka.

Koulutettuna, kytköksissä ja neuvokkaana hän eli neljän Tudorin hallituskauden mullistusten ja vastoinkäymisten läpi ja palveli hovissa sekä Maria I: tä että Elisabet I: tä, jälkimmäistä naispääosan esittäjänä.

Uskonnolliseen uudistukseen sitoutuneena hän oli kääntäjänä Englannin uskonpuhdistuksen keskeisissä teoksissa, kuten piispa John Jewelin vuonna 1564 julkaisemassa teoksessa Apology for the Church of England , jota pidettiin merkittävänä askeleena protestantismin älyllisessä oikeuttamisessa Englannissa.

Hänen uskonnolliset näkemyksensä pysyivät vahvasti Puritaanisina, ja hän vaati kaiken Paaviuden hävittämistä Englannin kirkosta.

Leskenä hän johti Gorhamburya yksin 30 vuoden ajan ja tuki St Michael ’ sin ja Redbournin radikaaleja puritaanisaarnaajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *